Vegetáriánus kismamák

Te is a vegetarianizmus követője vagy? Ma már egyre többen és többen vannak, akik követik ezt az irányzatot és ez alapján étkeznek. A vegetáriánusok étrendje mellőz mindenféle állati eredetű húst. Vajon szenved-e magzatunk bármiben hiányt, ha vegetáriánusok vagyunk? Mennyire lehet káros számára a húsmentes étrend?

A jó hír az, hogy étrendünk helyes és alapos megtervezése mellett, akkor sem szenved hiányt semmiben a babánk, ha húsmentes életet élünk. Ha nem viszünk be húst, akkor nagyon oda kell figyelni egyes tápanyagok biztosítására. Ilyenkor figyelni kell a nagy mennyiségű fehérjebevitelre, emellett fontos a vas, kálcium, D-vitamin és B12-vitamin is. Habár ezek mind-mind bármely kismamának elengedhetetlen, egy vegetáriánus pocakosnak még inkább figyelni kell ezekre.

Mikor van probléma?

Ha tejterméket és tojást sem fogyasztunk ezek bevitele igen nehézzé válik. Ilyenkor jöhet szóba a táplálék kiegészítő szedése orvos javaslatára. Fontos, hogy konzultáljunk vele erről, hogy milyen életmódot folytatunk. Ilyenkor ő mérlegeli, hogy hogyan juthat több tápanyaghoz a kismama és ha az étrend nem elégséges, akkor felírja a megfelelő vitaminkészítményeket. Ma már rengeteg fajta terheseknek való táplálék kiegészítő van forgalomban, így biztosan sikerülni fog megtalálni a nekünk legmegfelelőbbet.

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*