Kismamajóga

A 9 hónap alatt, ha orvosunk nem tiltott el a mozgástól, akkor számos mozgásforma közül választhatunk. Sok órára eljárhatunk, ahol találkozhatunk más kismamákkal, megtanulhatunk sok mindent vagy épp felkészülhetünk a szülésre. Az egyik legjobb ilyen óra a kismamajóga. A jóga testet, lelket átmozgatja, mégsem megerőltető. A kismamáknak kifejlesztett változata figyel a kismama egészségére, a szülésre való felkészülést előtérbe helyezi és megtanulhatunk számos relaxációs technikát is.

A várandósság alatt végzett jógagyakorlatok segítenek abban, hogy a mozgásra való odafigyelés, tudatos légzés és koncentráció útján jobban önmagára és születendő gyermekére tudjon hangolódni a kismama, megismerje testét, az onnan visszaérkező jelzéseket, érzeteket. A jóga légzőgyakorlatai segítségével a légzés hatékonyabbá válik, fejlődik a koncentráció, ill. a tudatos lazítás képessége. A jóga légzőgyakorlatait sikerrel alkalmazhatjuk a szülési fájdalomcsillapítás terén. A mozgásos gyakorlatok belső figyelemmel párosulnak, tehát segítik a mozgásban való tudatos jelenlétünket, fejlesztik izületeink mozgékonyságát, megnyújtják és erősítik a szülésnél fontos izomcsoportokat.

Ahogy közeledik a szülés már a szülőpozíciós jógagyakorlatok kerülnek előtérbe. Ezek a testhelyzetek olyanok, amelyekbe párunkat is be lehet vonni. Feltételezve, hogy ott lesz majd a szülésnél, így fonots, hogy ő is fel legyen készülve.

A szülés után, babánkkal közösen végzett jógafoglalkozások, azaz a baba-mama jóga órák segítenek a várandósság, szülés által jelentkező mozgásszervi tünetek enyhítésében, testünk várandósság előtti állapotának helyreállításában, emellett pedig támogatják gyermekünk mozgásfejlődését, mélyítik a baba- mama kapcsolatot.

A jóga azonban egész életvezetésünkre hatással van, megtanít az itt és mostra figyelni, segít, hogy megértsük, minden gondolat, mozdulat, a lét minden pillanata meditáció.

One comment to Kismamajóga

  • Zita

    Én jártam kismama jógára, végig a terhességem alatt és nagyon szerettem. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha van rá lehetőség jógázzon a 9 hónap alatt!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*