Kapcsolat a magzattal

A baba megszületése előtt kapcsolatba léphetünk vele. Nem csak léphetünk, hanem mindenképp érdemes kapcsolatba lépni a magzattal. Kb. a 16. hét környékétől hallja jól a szívverésünket és hallja az édesanyja hangját, ami mindennél többet jelent neki. Az édesanya hangja a magzat számára, olyan mint egy megnyugtató simogatás. A szakemberek 24. hétre rakják azt, amikorra már kifejlődött annyira a magzat hallása, hogy hallja az édesapja hangját vagy pl. a TV-ből áradó hangokat.

A baba nem csak a hangokat hallja, átéli az érzéseinket is. Ez mit jelent? Lássuk.

Amikor vidámak vagyunk, dühösek, izgatottak vagy bármi egyéb behatás ér minket, akkor a szervezetünk olyan vegyi anyagokat termel, amik kihatnak a babánkra is. Tehát ezeket az érzelmeket valamilyen szinten átéli ő is. Ezért fontos a nyugalom, a jókedv a várandósság alatt. Nem szabad idegeskedni, haragudni, stresszelni. Persze megjegyezném, hogy már arra is rájöttek, hogy némi stressz átélése kell a magzati korban, különben nem ismerkedik meg a babánk ezzel az érzéssel is. A lényeg azon van, hogy ne legyünk örökösen stresszelő kismamák!

Amikor simogatjuk a hasunkat és beszélgetünk a babának ezt megérzi és ettől megnyugszik. Fontos, hogy az apát is rávegyük erre, hogy a pici megismerje. Így ha megszületik a baba nem leszünk idegenek a számára és az édesapját is meg fogja ismerni.

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*