Születés értesítő

Szép dolog a születés értesítő, de vajon mennyire elterjedt Magyarországon? Egyáltalán miről is van szó. Hisz a mai modern világban 3 email és 6 sms elküldése után már mindenki értesült is az újszülött jövevényről. Ennek ellenére sok helyen ma is divat születés értesítőt küldeni. Véleményem szerint ez egy nagyon szép “divat” és aki csak megteheti annak küldenie kéne ilyet.

A születés értesítő általában egy képeslapra vagy pici egy lapos könyvecskére hasonlít és sokszor az újszülött képe díszeleg az elején egy hatalmas “Megérkeztem” felirat kíséretében. Persze ez csak egy nagy átlag, rengeteg féle születés értesítő van és egyébként is csak a képzeletünk szab határt, hogy hogyan is nézzen ki. Gyakori a súly, hossz és egy kedves idézet beleírása az értesítőbe vagy vannak a viccesebb fajták amikor a jövevény “szavaival” élnek és az újszülött “mesél” magáról a születési értesítőben.

Amikor elkészülnek a megrendelt születés értesítők körbeküldi őket a büszke szülő, közelebbi-távolabbi rokonoknak, ismerősöknek. Így mindenki láthat a piciről egy képet és biztosan értesül a születésről is. Valamint sokkal személyesebb és kedvesebb gesztusként fogja megélni, mint egy puszta sms-t. Az sms a legközelebbi rokonok értesítésére alkalmas, mint nagyszülők, nagybácsik, nagynénik.

Magyarországon még nem annyira divat, de vannak országok, ahol mindenki küld ki ilyen értesítést és nem csak egy szimpla telefont ereszt meg, hogy “helló, megszültem”.

Így vagy úgy, a születés értesítő gesztusnak nagyon szép, rettentő figyelmes és aranyos, de persze kis időt kell rá szánni, amihez nem mindenkinek van kedve/ereje egy újszülött mellett. Ha mégis amellett döntünk, már érdemes a szülés előtt elgondolni milyen lesz pontosan, kinézni hol rendeljük majd meg, hogy ezekkel már ne kelljen bíbelődni a picur mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*