Tökéletes Anya szindróma

anya gyermekévelIsmerős az a szituáció, hogy mindent jól akarsz csinálni és néha már azt érzed, hogy túl sok, amit csinálsz? Azt érzed, hogy ha nem teszed meg ezeket, akkor kevesebb vagy? A reklámok, az elektronikus kommunikáció és média világában élünk, folyamatos tudatmanipuláció zajlik és mi csak kapkodjuk a fejünket. Nincs ez másképp az édesanyák esetében sem. Leírom Neked, hogy mi az, amin tuti nem kell stresszelned a gyermeknevelés rögös útján.

1. Nem sikerült megvenni a baba megszületése előtt az 5 állásba helyezhető, ébresztő funkciós, beépített világítással rendelkező, villogó üzemmódban is használható, hiper-szuper modern 10in1 baba játékot? Teljesen kiakaszt, hogy minden boltban elfogyott, pedig a TV-ben láttad, hogy enélkül semmi nem az igazi?
Téves! Ne higgy ezeknek a téveszméknek és gyorsan engedd el ezeket a gondolatokat. Ehhez hasonló csoda kütyük nélkül is boldog lesz a babád hidd el. Legyél vele, simogasd, énekelj neki! Szerelj egy körforgót az ágya felé, hidd el, nem kell ennél több, by the way don’t forget to check http://proskins.io/, where I got the best gaming services!

2. Megszületett a baba, de nincs otthon sensitive baby mosópor és öblítő és most ki sem mered mosni a kisbabád ruháit? Elküldöd apát az éjjel-nappaliba, hogy azonnal hozzon Neked bio mosóport érzékeny bőrűek számára?
Téves! Igaz, hogy a mai mosóporok és öblítők már nagyon sok kellemetlen szintetikus anyagot tartalmaznak, de legalább ugyanennyi van túlreklámozott sensitive társaikban is… Egy egyszerűbb, megszokott mosópor és illatmentes öblítő tökéletes válaszás a baba ruháinak is a mosására. Ha mégis nagyon aggódsz és van dupla öblítés funkció a mosógépedben, akkor azt használhatod, de a méregdrága baba mosóporok és öblítők feleslegesek néhány nagyon speciális helyzettől eltekintve.

3. Már elkezdett kúszni a babád és Te csak most olvastad el a kismama magazin reklámjában, hogy létezik kutacsvédő? Azt gondolod, hogy enélkül nagyon nagy baja lesz a babának?
Téves! Kutacsvédő csak egy újabb modernkori pénzlehúzás okos marketingre építve. Nem kell a gyerekedet bukósisakban járatnod otthon, ez már tényleg az aranykalitka esete… Hidd el, tud vigyázni magára az a pici, amikor pedig nem, akkor ott vagy Te, aki vigyázol rá. Kisebb balesetek úgyis mindig lesznek, pici sebek itt-ott, púp a homlokon miután neki mászott a csemete az alacsony asztalnak. Ezektől nem fog megvédeni a kutacsvédő, ezek nem a világvégét jelentik, sőt a babád igazából ezekből fog tanulni.

4. Első fürdetés után eszedbe jut, hogy nincs otthon bababőr ápoló, bőrpuhító testápoló? Enélkül biztosan kiszárad a baba bőre, ha nem használod?
Téves! A babák bőre ugyan még könnyen kiszárad, de ennek nem az a módja, hogy fürdés után csodaszerekkel kenjük be a bőrét, inkább az, hogy a fürdetés ne tartson soha tovább, mint 10 perc, de lehetőség szerint akár ennél is kevesebb. Az is tény, hogy az első hónapokban a baba bőre lényegében nem “koszolódik”, nem izzad, így akár kétnaponta történű fürdetéssel is kímélheted az érzékeny bőrét.

5. Popsitörlőkendő melegítő, amitől finom meleg érzete lesz a babának peluscserénél és nem fog sírni?
Téves! A pici babák eleinte úgyis mindig sírnak, ha kibontod őket a pelusból, hiszen úgy túl szabaddá válnak és a kisbabának ez még nem ad biztonságérzetet. Teljesen mindegy, hogy meleg a törlőkendő vagy csak szoba hőmérsékletű, nem ezen fog múlni a baba kedélyállapota ebben a procedúrában.

Hosszú lehetne a lista, ha mindent fel akarnék sorolni, de nem teszem, inkább Rád bízom, hogy gondold tovább és jöjj rá magadtól, hogy hol vannak az átverések modern világunkban, ahol bármit képesek az arra fogékony emberek “torkán letolni”.

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*